Rechtsbijstandverzekering steeds populairder

De rechtsbijstandverzekering heeft de afgelopen 20 jaar flink aan populariteit gewonnen. Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft er momenteel een in de polismap.

 In de jaren ’70 en ’80 was rechtsbijstand dankzij de bureaus voor rechtshulp en de sociale advocatuur laagdrempelig en betaalbaar, soms zelfs gratis. Maar in de afgelopen twee decennia is het stelsel van gefinancierde rechtshulp stap voor stap afgebouwd. Als Nederlandse burger bent u daarom duur uit als u rechtshulp wilt. Een financieel risico dat steeds meer mensen willen verzekeren.

Gespecialiseerde kennis Als u voor rechtshulp aanklopt bij een advocaat, betaalt u voor elk uur dat hij bezig is 200 tot 250 euro. Zelfs voor een eenvoudige zaak bent u dan duur uit. De jaarlijkse premie voor een rechtsbijstandverzekering is dan een stuk vriendelijker. Maar kunt u bij een zo’n verzekeraar wel rekenen op professionele hulp? Zeker. Sterker nog: het team van juristen bij een rechtsbijstandverzekeraar is zo groot dat er heel veel gespecialiseerde kennis in huis is. Daardoor heeft een verzekeraar vaak meer te bieden dan een gemiddeld advocatenkantoor.

Het kan ook u overkomen Misschien heeft u wel eens naar het programma De Rijdende Rechter gekeken.  Dan weet u dat een conflict met een aannemer of een werkgever ook u kan overkomen. Wilt u informatie of advies over de rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact op met ons kantoor.